Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μυστικά γευσιγνωσίας



Τα γήινα αρώματα είναι μια ομάδα αρωμάτων που στη μύτη του καθενός μας παρατηρούνται μεγάλες διαφορές. Βοήθεια σε όλα αυτά είναι τα βιώματα , οι συνήθειες και αναμνήσεις που μας βοηθούν να φωτογραφίζουμε το καθένα από αυτά.
Ανακαλύψτε τις διαφορές!




  •   Γήινα αρώματα
  •           Χαμόκλαδα - ώριμα γεμάτα σε σώμα ερυθρά
  •           μούχλα- TCA, «corkiness» - φελλός
  •           βρώμικο πανάκι - βρώμικα γυαλιά  
  •     Ξύλο
  •           βρεγμένο ξύλο - βρώμικο βαρελοποιείο  
  •           Oaky - κάθε κρασί περασμένο από βαρέλι, πιο σύνηθες το Chardonnay 
  •           κουτί από πούρα - κόκκινο- μπορντό σε χρώμα 
  •           Μολύβια- πριονίδια - Cabernet Franc 
  •           Pine - πεύκο- ρετσίνα 
  •     Καπνιστά
  •           Καπνιστά αρώματα - Αλσατία λευκά 
  •           καουτσούκ  - Syrah 
  •           Καφές - madeira, Banyuls, παλιά κόκκινα 
  •           Καμμένο τοστ - παλιά' Hunter Valley' Semillon 
  •           Φρυγανισμένο ψωμί - oaked Chardonnay 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου