Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μυστικά γευσιγνωσίας

Επειδή δε χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός για να καταλάβεις ή να διαμορφώσεις ένα λεξιλόγιο γευσιγνωσίας ψάξαμε και βρήκαμε, σε σελίδες σχετικές, μερικές μικρές εκφράσεις για να απολαμβάνετε καλύτερα τις δοκιμές σας.
Κανένας δεν έχει τα ίδια γούστα....


  •  Μικροβιολογικές 
  •           γαλακτικά αρώματα
  •           Βουτυρώδη αρώματα - πλούσιο Chardonnay, μηλογαλακτική ζύμωση 
  •           Ελαφρά αρώματα
  •           Ψωμί μαγιάς - σαμπάνια 
  •           Flor ζύμης - Manzanilla, Fino 
  •     Χημική 
  •           Ακεταλδεΰδη - sherry, οξείδωση 
  •           Peardrops - Beaujolais Nouveau, ανθρακικό-διαβροχή
  •           Χαρτί
  •           Υγρό χαρτόνι - βρώμικο μαξιλάρι- βρώμικο  φίλτρο 
  •           Ξηρό χαρτόνι - γυαλιά σε ένα κουτί από χαρτόνι  
  •           Sulphury 
  •           θειώδες (ιδιαίτερα για τους ασθματικούς) 
  •           Χαλασμένα αυγά - υδροθείου / * μερκαπτάνη (αερισμός μπορεί να βοηθήσει) 
  •     Ορυκτό 
  •           Flint - Pouilly-Fumé, Sancerre 
  •           βρεγμένες πέτρες - Chablis 
  •           Βενζίνη / κηροζίνης - ηλικίας Riesling 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου