Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Paullac 2010 - Ενημέρωση συγκομιδής Christophe Coupez/Julia Harding MW



Αυτή την εβδομάδα υπήρχε κατά μέσο όρο λιγότερη εξέλιξη όσον αφορά την ποσότητα.Βρισκόμαστε τώρα στη φάση κατά την οποία ο πολτός και το δέρμα υφίστανται εσωτερικές αλλαγές. Η ποιότητα είναι υπό κατασκευή, τώρα που η ποσότητα υπάρχει. Ευτυχώς τα σάκχαρα έχουν σταματήσει να αυξάνονται! 
Σε σύγκριση με πέρυσι, οι καρποί είναι μεγαλύτεροι, αλλά και με λιγότερο ξηρό εκχύλισμα και συνεπώς πιο ζουμερά. Η  ζάχαρη και τα επίπεδα οξύτητας εξακολουθούν να είναι υψηλότερα. Το τελευταίο είναι η καλή μας τύχη φέτος - τόσο για τη σταθερότητα και για την μακροβιότητα των κρασιών. 
Υπάρχουν ακόμη περισσότερες τανίνες και anothcyanins και αυτές θα πρέπει να εκχυλιστούν από τη φλούδα στο κρασί. Εργάζονται εντατικά (αλλά απαλά!) κατά τη διάρκεια της οινοποίησης. 
Pauillac_lab_Oct_10Γενικότερα, σε σύγκριση με τις εξαιρετικές εσοδείες του 1995, το 2010 δείχνει ότι επί του παρόντος τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: 
Coupez_tables

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου