Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Κάθετη γευστική δοκιμή ΡΑΜΝΙΣΤΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


HESTIA VERTICAL TASTING SERIES
THE WORLD OF GREEK WINE

Το W.S.P.C., στα πλαίσια της διεξαγωγής του νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος Επιπέδου 3, HESTIA ADVANCED CERTIFICATEThe World of Greek Wine, ανακοινώνει τη διοργάνωση Κάθετων Γευσιγνωσιών σε συνεργασία με Έλληνες Οινοπαραγωγούς.

Ο πρώτος οινοπαραγωγός που θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 είναι το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. 

Η ίδια γευσιγνωσία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010. Σαράντα πέντε άτομα παρακολούθησαν την πρώτη γευσιγνωσία και οι εντυπώσεις δεν ήταν άλλες από το ότι πράγματι στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο! Θεωρήθηκε ορόσημο για την ελληνική οινική πραγματικότητα. Σε όσους γνωρίζουν ή/ και έχουν την εμπειρία μιας αντίστοιχα εφάμιλλης σε βάθος και ποιότητα με τις διεθνείς, κάθετης γευστικής δοκιμής δεκαετίας, είχε τεράστια απήχηση. Για αυτό το λόγο δίνουμε τη δυνατότητα επανάληψης στην Αθήνα τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, για όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στην πρώτη γευστική δοκιμή.

Το κρασί που θα αναλυθεί σε βάθος 10ετίας είναι η Ράμνιστα. Οι χρονιές που θα δοκιμαστούν είναι 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2001, 2000, 1999, 1998 & 1997. Θα δοκιμαστεί επίσης, ένα κρασί Single Vineyard από Ξινόμαυρο του 1999 που δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελληνική Αγορά.

Την παρουσίαση της κάθετης γευστικής δοκιμής θα κάνει ο κος. Στέλιος Μπουτάρης AIWS μαζί με τον κο. Κων/νο Λαζαράκη MW.  

Για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά κρασιών & αποσταγμάτων υπάρχει όχι μόνο ένα άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, με ελληνόφωνο εγχειρίδιο 100 σελίδων, αλλά και όλο το εκπαιδευτικό υπόβαθρο να στηρίζει τη γνώση του Ελληνικού Αμπελώνα σε βάθος γνώσης και βάθος χρόνου.

Σκοπός τόσο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ όσο και των κάθετων γευσιγνωσιών που θα συνοδεύουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι η ενδελεχής απόκτηση γνώσης του παρελθόντος και του παρόντος του Ελληνικού Αμπελώνα, δηλαδή της Ιστορίας του. Η γνώσης της Ιστορίας ενός προϊόντος είναι σημαντική για τη μεταλαμπάδευσή του και την προώθησή του στην παγκόσμια αγορά. Στη προκειμένη περίπτωση το προϊόν ονομάζεται: Ελληνικό Κρασί.  

Τα κρασιά της κάθετης γευστικής δοκιμής Κυρ-Γιάννη είναι μια ευγενική χορηγία του Οινοποιείου προς το W.S.P.C. και το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
HESTIA ADVANCED CERTIFICATION-THE WORLD OF GREEK WINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου